Keer terug naar het overzicht

Coraco Interiors gezichten: Projectleider interieur Philip

Philip Kenis ging op 2019 bij Coraco Interiors aan de slag als Projectleider Interieur. Zijn missie? Totaalprojecten van begin tot einde in goede banen leiden. We stellen deze veelzijdige expert graag aan je voor.

Passie voor interieurbouw

Als Projectleider Interieur ontfermt Philip zich over heel wat uiteenlopende taken en draagt hij grote verantwoordelijkheden. Hij zorgt ervoor dat plannen feilloos worden gerealiseerd, met respect voor de timing en de afgesproken voorwaarden. Wat daarbij komt kijken? Knowhow, coördinatie en aansturing. En ook sterke communicatie- en organisatieskills. De liefde voor het vak, die kreeg hij met de paplepel ingegeven.

“Mijn vader runde een bouw- en interieurbedrijf. Ik volgde vakschool in Turnhout, ging eerst als ploegbaas aan de slag, en deed daarna veel ervaring op in projectleiding. Toen Coraco Interiors iemand zocht om high-end projecten aan te sturen, aarzelde ik geen moment.”

Veeleisend maar plezant

Het creatieve ontwerp van een architect tot uitvoering brengen, is best een flinke uitdaging. De projectleider moet over een strakke planning waken, de technische haalbaarheid aftoetsen, bouwkundige euvels oplossen, meerdere partijen coördineren, noem maar op.

“Een idee omzetten in iets haalbaars, dat geeft enorm veel voldoening. Maar het klopt dat je talloze ballen tegelijk in de lucht moet houden. Naast minutieus plannen moet je ook helder en stipt communiceren met alle betrokken partijen. Zo weet iedereen wat hij moet doen, hoe en wanneer.”

Samen het onderste uit de kan halen

Een projectleider moet uitblinken in operationele vaardigheden en vooruitziend zijn. “Het overzicht behouden is ontzettend belangrijk. Je moet mogelijke problemen incalculeren en een plan B hebben. Niets mag de planning en de werkzaamheden doen ontsporen. Ik ben heel betrokken bij de werf en hou de architect en eindklant van alles op de hoogte, met inbegrip van gedetailleerde werfverslagen.”

Hoewel Philip zich over elk project met evenveel enthousiasme ontfermt, zijn we toch benieuwd of er eentje uitspringt. “The Gilliams Lofts was fantastisch om te doen. In die exclusieve setting komt het prachtige maatwerk uitstekend tot zijn recht. Er is veel denk- en puzzelwerk in gekropen en we zijn echt tot het uiterste gegaan. Als ik dan het resultaat ziet van onze gezamenlijke inspanningen, dan ben ik trots op wat Coraco Interiors verwezenlijkt en hoe ik daaraan mag bijdragen.”